V ikonické pražské restauraci Alcron najdete kromě skvělých pokrmů, prémiového servisu a stylového prostředí vždy něco navíc. Na podzim si tu můžete vychutnat třeba oblíbené svatomartinské menu v zajímavé podobě nebo vyzkoušet speciální menu tří hostujících renomovaných šéfkuchařů – Michala Konráda, Jozefa Brezy a Martina Záhumenského.
Čtyřchodové menu
Prvním šéfkuchařem, který v Alcronu představí své umění letos 4. října, je Michal Konrád, který má bohaté mezinárodní profesní zkušenosti. Po návratu ze zahraničního angažmá působil v Bratislavě, kde se v pouhých 26 letech postavil do čela konceptové panasijské restaurace Fou Zoo. Poté založil spolu s přáteli Bao Brothers a vyměnil prostředí populární luxusní restaurace za pestrý svět street foodu. Ve své kuchyni kombinuje asijské suroviny s evropskými a jeho pokrmy jsou chuťově pestré a komplexní. „Vařím s radostí a vášní, každé jídlo je pro mě způsob, jak předat dál pozitivní energii. Práce je pro mne posláním,“ říká o svém přístupu. Restauraci Alcron vnímá jako ikonické místo a je mu ctí vařit po boku jejího současného šéfkuchaře Richarda Bielika.
Jako druhý bude v restauraci Alcron hostovat Jozef Breza, a to 29. listopadu. Je jedním z nejznámějších slovenských kuchařů a spjatý s podtatranskou restaurací Gašperov mlyn známou zaměřením na ekologii a udržitelnost. Jídla připravuje z místních surovin, které jsou sezonní a respektují přírodní zdroje. Jeho kuchyně je založena na jednoduchých, tradičních slovenských ingrediencích, ale prezentována moderním a nápaditým způsobem. Hosté Alcronu se mohou těšit na degustační menu, které odráží filozofii restaurace Gašperov mlyn. V Alcronu Jozef Breza představí své signature pokrmy, které přenesou kousek slovenské přírody do Prahy. „Alcron je pro mě symbolem historie a luxusu. Stejně jako my v Gašperově mlyně se i restaurace Alcron snaží spojovat tradici s moderní kuchyní,“ vysvětluje Breza.
Třetí šéfkuchař, Martin Záhumenský, uzavře sérii hostováním 13. prosince. Pracoval v několika michelinských restauracích. Více než 13 let působil ve Velké Británii. V italském Toskánsku vytvořil projekt Pappa Mia cílený na zážitkové degustace a spolupráci s místními vinaři a farmami. Byl rovněž jedním z mentorů současného šéfkuchaře restaurace Alcron Richarda Bielika. Martin Záhumenský je známý naturálním stylem vaření a klade důraz na kvalitu surovin. „Respekt k surovinám je pro mě klíčový. Snažím se, aby surovina v každém pokrmu maximálně vynikla a hrála klíčovou roli,“ říká. Menu, které v Alcronu představí, bude přehlídkou jeho signature pokrmů ztělesňujících bohaté zkušenosti a gastronomický vývoj tohoto známého šéfkuchaře. „Alcron je pro mě ikonou. Při vyslovení jeho jména mi ihned vytane na mysli bohatá historie a tradice zlatých časů. Velmi mě těší, že se tato doba do Alcronu zaslouženě vrací a toto nezapomenutelné místo se dostává zpět na výsluní,“ uzavírá Záhumenský.
Menu všech tří šéfkuchařů bude čtyřchodové, doplněné o dva druhy amuse bouche a jeden petit fours. Díky tomu se můžete těšit na komplexní gastronomický zážitek. Cena menu pro jednu osobu je 1 690 korun, s možností vinného párování za 1 090 korun. Nenechte si ujít tuto mimořádnou příležitost a rezervujte si již nyní místo na: https://www.alcronprague.cz/ restaurace/rezervace/.
•